Jag har sysslat med datorer och hemelektronik både professionellt och som hobby under ganska många år. Just nu delar jag min tid mellan att arbeta för en av storbankerna med IT och att driva ett litet företag som sysslar med teknikhjälp, framförallt hemma hos privatpersoner.

Ända sedan jag köpte min första Mac, 2003, har jag imponerats över hur väl allting fungerar ”out of the box”. Jag är lite av en early adopter och har hunnit gå igenom en lång rad ”ny teknik” under åren. Från den första iPhone (den som inte hade 3G och inte officiellt såldes i Sverige) till Nokias ”semi-smartphone” N95, hela uppstarten av Samsung och Google-eran, Netbooks, Chromebooks, Windows XP/Vista/2000/8/10…och säkert en massa saker jag glömt.

Gång på gång slås jag av hur dåligt de flesta saker fungerar i början. Det krävs anpassningar, uppdateringar, fixar, eftergifter och mycket mycket tålamod. Här skiljer sig Apple-produkterna från resten. När jag köper en ny Apple-produkt så ”bara funkar den”. Enorm tid och omsorg måste ha lagts ner från Apples sida på att se till att inga onödiga irritationsmoment står mellan användaren och deras produkt. Detta uppskattar jag.

I mitt teknikföretag hjälper jag kunder med all sorts teknik. Jag säger absolut inte att det är fel att använda en PC eller en Android-telefon. Majoriteten av världsbefolkningen använder just dessa plattformar. Det fungerar helt ok. Jag hjälper gladeligen till med de problem som uppstår men jag tar gärna tillfället i akt att upplysa om att det finns bättre alternativ 🙂

För att lättare sprida Apple-evangeliet har ju nu startat upp denna blogg. Här tänkte jag samla tips och tricks, guider och svar på vanliga frågor. Förhoppningsvis kan ni som redan befinner er i Apple-sfären lära er lite nya saker och ni som funderar på att ta klivet kanske kan få den lilla knuff som behövs för att komma dit.

2006 kom Apple ut med en rad roliga reklamfilmer på temat ”Get a Mac”. Jag avslutar detta första inlägg på bloggen med en av filmer som fortfarande är lika aktuell.

, Att välja en dator…